Rólunk

A Kubuntu csapatáról, vezetőiről és magáról a Kubunturól

Kubuntu 22.10 desktop

A Kubunturól

A Kubuntu egy közösség által fejlesztett és támogatott projekt. A 2004 októberi indulása óta a Kubuntu az egyik legelismertebb Linux disztribúcióvá vált, amelynek világszerte több millió felhasználója van. A Kubuntu csapatának küldetése, hogy a legfrissebb és stabil KDE szoftvert nyújtsák a megbízható Ubuntu alapokon, amely magában foglalja a zászlóshajó projektet, a Plasma-t, az asztali környezetet is. A Kubuntu kiadása 6 havi ciklusokban történik, ugyanazokat a befagyasztásokat/mérföldköveket követve, mint az Ubuntu.

A Kubuntu mindig szabadon letölthető, szabadon használható és szabadon terjeszthető lesz. E célokat szem előtt tartva a Kubuntu célja, hogy a legszélesebb körben használt Linux rendszer legyen és egy globális nyílt forráskódú szoftver ökoszisztéma központja legyen.

Valorie Zimmerman

Documentation, Community Manager, Release Manager, Kubuntu Council

Rick Timmis

Kubuntu Council, Community Manager

A Kubuntu Tanács menedzserek

A Kubuntu Tanács tagjai felelősek a szélesebb Kubuntu közösség által tett javaslatok megfontolásáért. A tanács formalizálja és ratifikálja a javaslatokat, majd megszavazza a Kubuntu fejlődését irányító eredményt.

Összes közreműködő megtekintése