Közösség

Pár szóban a Kubuntu közösségéről, valamint, hogy hol érheted el őket.

Hol találom meg a közösség többi tagjait?

Több csatornán is kapcsolatba léphetsz a Kubuntu és Ubuntu közösség tagjaival.

Chat

A Kubuntu csapata elsősorban az IRC-t használja csevegésre, a #kubuntu szobában, azonban Telegrammon is elérhetőek!
Magyar nyelvű IRC szoba is elérhető az #ubuntu címen.

Lépj be most!

Fórum

Több angol és magyar nyelvű fórum is rendelkezésre áll, ahol felteheted kérdéseidet vagy megoszthatod ötleteidet:

Levelezőlista

Csatlakozz a Kubuntu Felhasználók levelezési listájához (🇺🇸angol nyelven), ahol kérdéseket, véleményeket kérhetsz a többi Kubuntu felhasználótól.

Csatlakozz!

Ubuntu Hour

Minden hónap második péntekjén online (élő szóban) vagy személyesen is találkozhatsz a többi Ubuntu használóval Budapesten.

További információk

Fejlesztés

A Kubuntu és annak komponensei nyílt forráskódúak, bárki beszálhat a fejlesztésbe. De ha nem vagy programozó, akkor is segítheted a munkát teszteléssel, hibakereséssel.

Fordítás

A magyar fordítás elég jó szinten áll a Kubuntuban (és annak fő részében a KDE-ben), mindig lehet javítani, vagy a hiányzó szövegeket lefordítani. Bárki jelentkezhet, hogy segítene a fordításban, ezzel még jobbá téve a magyar kiadást.

Dokumentációk

Segíthetsz a hivatalos dokumentáció elkészítésében, ellenőrizheted a már meglévő dokumentációk helyességét és aktualitását. De akár csak készíthetsz leírásokat is (amit akár itt is közzéteszünk ha elküldöd), videókat a Kubunturól vagy akármilyen Linuxról.

Népszerűsítés

Tetszik és bevált a Kubuntu számodra? Népszerűsítsd ismerőseid körében, mutasd meg nekik, hogy mennyire egyszerű használni! Minél többen választják a Kubuntut (és más Linux kiadásokat) annál népszerűbb lesz az egész és még több embert vonz be.

Hogyan segíthetek?

Bárki közreműködését örömmel fogadja a KDE és Kubuntu csapata

Akár tapasztalt Linux-fejlesztő vagy, akár végfelhasználó, aki csak most kezdi a Linuxot, számos módja van annak, hogy részt vegyen a Kubuntu közösségben. Bármit is tesz, szánjon néhány percet arra, hogy megvitassa a Kubuntut más felhasználókkal, és legyen aktív tagja a Kubuntu közösségnek. A legaktívabb tagok közül néhányat a Kubuntu Team oldalon talál.

Az Ubuntu magyar csapatáról