Kubuntu 22.04 LTS megjelent

A Kubuntu csapat örömmel jelenti be, hogy megjelent a Kubuntu 22.04 LTS, amely a gyönyörű KDE Plasma 5.24 LTS-t tartalmazza: alapértelmezésben egyszerű, szükség esetén erőteljes.

A “Jammy Jellyfish” kódnevű Kubuntu 22.04 folytatja hagyományainkat, hogy a legújabb és legjobb szabad szoftveres technológiákat egy kiváló minőségű, könnyen használható Linux-disztribúcióba integrálva barátságos számítástechnikát kínáljunk Önnek.

A csapat keményen dolgozott ebben a ciklusban, új funkciókat vezetve be és hibákat javítva.

A motorháztető alatt számos alapcsomagot frissítettek, beleértve az új 5.15-ös alapú kernelt, a KDE Frameworks 5.92-t, a Plasma 5.24 LTS-t és a KDE Gear (korábban Applications) 21.12.3-at.

Kubuntu 22.04 LTS

A Kubuntu számos frissítést kapott más alkalmazásokhoz, mind az alapértelmezett telepítésünkben, mind az Ubuntu archívumból telepíthető alkalmazásokhoz.

Elisa, KDE connect, Krita, Kdevelop, Digikam, Latte-dock, és még sok-sok alkalmazás frissült.

A mindennapi használat szempontjából kulcsfontosságú alkalmazások is szerepelnek és frissülnek, mint például a Firefox, a VLC és a Libreoffice.

Ehhez a kiadáshoz az e-mail támogatáshoz Thunderbirdöt biztosítunk, azonban a KDE PIM csomag (beleértve a kontactot és a kmailt) továbbra is telepíthető az archívumból.

Az egyéb alkalmazásfrissítések, frissítési megjegyzések és ismert hibák listájáért mindenképpen olvassa el a kiadási jegyzeteket.

Töltsd le és próbáld ki most!