Kubuntu 11.04

A Kubuntu csapat örömmel jelenti be, hogy megjelent az operációs rendszer következő, 11.04 verziója – kódnevén: Natty Narwhal (elegáns narvál), mely az Ubuntun és a KDE Plasma és Alkalmazások 4.6-os verzióján alapul.

Az Ubuntu rendszer alapjainak és a KDE Szoftverkörnyezet csodás programjainak és néhány egyedi extrának az ötvözéséből jött létre ez az operációs rendszer, mely modern kihívásoknak is megfelel.

Újdonságok

Plasma és KDE Alkalmazások 4.6 verziója

Kubuntu Natty

A legutolsó stabil KDE SC kiadás hozott jó pár újdonságot és hibajavítást:

  • A KWin ablakkezelő jelentősen gyorsabb lett az előző verzióhoz képest, jobban együttműködik a videokártya-illesztőprogramokkal, valamint a nagyfokú optimalizáció révén a képernyő csak azon részét frissíti, melyen a tartalom megváltozott
  • Hozzá lehet rendelni egy alkalmazást egy megadott Plasma aktivitáshoz
  • Az energiakezelő új felhasználó felületet kapott, valamint a motorháztatú alatt rengeteg kódoptimalizációt végeztek

Új Samba fájlmegosztás

Kubuntu Natty file share

Köszönet a kemény munkáért RodrigoBelem-nek, tökéletesen működő Samba fájlmegosztás épült be a rendszerbe! Elég csak jobb egérgombbal rákattintani egy mappára, kiválasztani a tulajdonságokat majd itt megosztani a mappát. Minden más szükséges műveletet a Kubuntu automatikusan elvégez!

Új nyelvválasztó modul

Könnyedén lehet hozzáadni, eltávolítani nyelveket a Rendszerbeállítások, Nyelv menüpontja alól, akár root jogok nélkül is. Sok köszönet illeti Romain Periert ezért a munkáért!

Nyomtató beállítások javítása

Rengeteg nyomtatással kapcsolatos hiba kijavításra került, valamint immár böngészhetők a Windowsos hálózatokban lévő nyomtatók.

OwnCloud csomagolva

OwnCloud, a távoli fájlszerver a KDE részére, csomagolva és elérhető a rendszer tárolóiból. Owncloud

Phonon GStreamer backend

A korábbi multimédiás rendszer lecserélésre került a GStreamer alrendszerre, összhangban az Ubuntuval, valamint a jobb kodekkilletve HTML5 videó támogatásért a böngészőkben.

Phonon GStreamer backend

GTK Oxygen Theme

A GTK alkalmazások – mint a Firefox vagy az Inkscape – jobban integrálódnak a Kubuntu Asztalába. GTK Oxygen Theme

Játékok a telepítő lemezen

Felkerült a telepítő CD lemezre néhány játék. Pasziánsz

Letöltés