Letöltés

Rengeteg módon töltheted le a Kubuntut. Válaszd ki a neked legmegfelelőbb módot.

Hagyományos letöltés

Töltsd le a Kubuntu CD képet az asztali – vagy hordozható – számítógépedre vagy netbookodra. Asztali számítógépedre elérhető 32 vagy 64 bites verzióban is.
Töltsd le a Kubuntu telepítőt, majd írd ki azt CD/DVD lemezre. A letöltés sebessége internetkapcsolatodtól függ, kb. 700 MBájt a telepítő mérete.
Kubuntu letöltéseAlternatív CD

Az alternatív telepítő egy grafikus rendszer nélküli telepítő, amellyel extra igényeket is kiszolgál. Hasznos lehet még akkor is, ha a Live CD-hez szükséges erőforrások nem állnak rendelkezésre a telepítendő számítógépben, vagy alternatív beállításokat kell eszközölni a telepítéshez.

DVD

A Kubuntut letöltheted DVD formátumban is. Bővebb információk a DVD kiadásról egy kicsit lejjebb.

 

BitTorrent

BitTorrent egy peer-to-peer hálózati protokoll, ahol a fájl letöltése közben, egyszerre fel is töltjük a fájlt, így nincs szükség szerverre a letöltéshez. A bittorrent protokoll használatához telepíteni kell a számítógépre egy bittorrent klinst.
Az alábbi Kubuntu kiadások érhetőek el bittorrenten:

 

Kubuntu pendriveon

A Kubuntut telepítheted akár pendrivera is hagyományos módos, vagy pedig onnét telepítheted számítógépre. Esetleg csak egyszerűen használd úgy mint a Live CD-t, a CD hátrányai nélkül. Bővebb információkért látogasd meg a Telepítés USB adathordozóról leírást az Ubuntu közösségú súgó webhelyén (angol nyelvű).

 

 

Wubi – Telepítés Windowsból

A Wubi segítségével Windowsod alól telepítheted egyszerűen Kubuntudat egy kattintással. Nem szükséges külön letöltened a Kubuntu telepítőjét sem mivel a Wubi hivatalosan támogatja azt, így – élő internetkapcsolat esetén – mindent elintéz a Wubi. Úgy telepítheted fel vagy távolíthatod el Kubuntudat, mintha egy szokványos Windowsos program lenne. A Wubi segítségével kockázatok nélkül kipróbálhatod a Kubuntut, mivel ha nem tetszik, csak el kell távolítanod, mintha egy hagyományos program lenne. Egyszerűen hangzik, igaz?
Kattints ide a legfrissebb Wubi letöltésért (Windows 98, 2000, XP, Vista operációs rendszerekre).

 

 

Egyébb információk

Az Alternatív telepítőről

A szöveges telepítővel rendelkező alternatív telepítő azoknak ajánlott, akik jóval több lehetőséget szeretnének telepítéskor (pl. LVM köteteket létrehozni), vagy nem tudják futtatni a Live CD-t. Az Alternatív telepítőről ugyanolyan rendszer telepíthető mint a hagyományis telepítőről.

A DVD kiadásról

A DVD kiadás tartalmazza az összes nyelvi fájlt – melyet igény esetén a Kubuntu amúgy az internetről töltene le. A DVD kiadás akkor lehet hasznos, ha olyan helyen telepítenénk, ahol nem áll rendelkezésre gyors – vagy korlátlan adatforgalmú – internet. A legtöbb embernek elégséges a hagyományos CD telepőt letöltenia.

 

MD5 ellenörző összeg

Mielőtt kiírod CD vagy DVD lemezre a letöltött telepítőt, ajánlott annak sértetlenségét ellenőrizni MD5 ellenőrzéssel. Bővebb tudnivalókért látogasd meg az HowToMD5SUM súgó oldalt.
Az alábbi listában megtalálod a letölthető fájlok MD5 ellenörző összegét:

7fbb273e8764aeb307fecfaccb9e742f kubuntu-12.04-desktop-amd64.iso
11cd581db5740a62d58eeb39824fc11f kubuntu-12.04-desktop-i386.iso

 

 

Egyébb platformok (Nem támogatott!)

A Kubuntu elérhető számos platformra az x86-on kívül. Ezek a Kubuntu módosítások sokszor nem teszteltek, valamint semmilyen támogatás nincs rájuk. A Kubuntu 11.10 kiadása elérhető AMD64 Mac, ARM OMAP és ARM OMAP4 rendszerekre.Csakis saját felelősségre!
Linkek: Kubuntu 11.10 Ports .